Antik zamanlardan bu yana kullanılan güzellik sırları, hala geçerliliğini sürdürüyor... Peki Mısır'da antik çağda hangi güzellik sırları kullanıldı? Kadınlar bakımını nasıl yapıyordu? İşte sağlık güzellik alanında adeta çığır açan eski zaman tarifleri...
SAÇA VE CİLDE BAL
Eski Mısır'da kullanılan bir diğer mucizevi besin olan bal, aynı zamanda bir kozmetik ürünü olarak kullanılıyor. Cildi nemlendirmesi sayesinde bal, yumuşacık bir tene sahip olmanızı sağlıyor. Ayrıca saç bakımı için de sıklıkla kullanılmış olan bu besin, saç köklerini besleyerek güçlenmesini ve yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.
GENÇ CİLDİN SIRRI: GÜL SUYU
Kullanımı Eski Mısır'a kadar uzanan gül suyu, günümüzde de en iyi cilt bakım ürünlerinden biri. Doğal yapısı sayesinde en sağlıklı cilt bakımını yapmanızı da kolaylaştırıyor. Eski Mısır'da genç bir cildin sırrı olan gül suyu, kırışıklıkları azaltma özelliğinin yanı sıra gözenekleri de küçültme özelliği sayesinde pürüzsüz bir görünüm sağlıyor.
AKNELİ CİLDE ELMA SİRKESİ
Antik Yunan'ın en popüler ürünlerinden biri olan elma sirkesi, neredeyse her alanda kullanılıyor. Bu alanlardan birisi de kozmetik. Saçların beslenmesi ve saç tellerinin en iyi formuna kavuşmasını sağlamanın yanı sıra akneli ciltlerin bu sorununu ortadan kaldırmak için de tercih ediliyordu. Günümüzde de sılıkla kullanılan sirke, güzellik tariflerinize doğal bir tarif eklemenizin en iyi seçeneklerinden biri.
CİLDİN DOSTU AVOKADO
Son yılların popüler besini olan avokado, aslında binlerce yıla dayanan bir geçmişe sahip. Anavatanı olan Güney Amerika'da sıklıkla tüketilen bu besin, aynı zamanda cilt bakımında da oldukça büyük etkileri sayesinde binlerce yıldır kullanılıyor. Özellikle Aztekler'de kullanılan bu meyve, cilt tarafından kolayca emilmesi sayesinde cildi sağlıklı hale getirebiliyor.
SAÇLARA KINA AKIMI
Anadolu'nun eski gelenekleri aslında hala aramızda. Günümüzde özel günlerde kullanılan kına, aslında geçmiş dönemlerde güzelliğin en büyük destekçilerinden biriydi. Aslında kurak bölgelerde bir serinleme aracı kullanılsa da aynı zamanda saçlara verdiği renk ile uzun zaman boyunca kullanıldı. Üstelik saçları beslediği de fark edildikten sonra kültürün de ayrılmaz parçalarından biri haline geldi. Kınanın anavatanın ise Kuzey Afrika olduğu biliniyor. Ayrıca Pakistan, Seylan ve Hindistan gibi ülkelerde de oldukça yaygın bir kullanıma sahip.