Diş Hekimi Erce Beleçoğlu, dişte renk değişiminin nedenlerini anlatarak uyarıda bulundu. Diş renginin genetik faktörler, gelişimsel etkenler, çevresel etkiler gibi pek çok faktöre bağlı olarak mevcut renge eriştiğini, renk değişiminin çevresel etkenlere bağlı olduğunu belirtti. 

DİŞ RENGİNİ BİRÇOK ETKEN BELİRLİYOR

Dişteki koyu lekelerin çevresel faktörleri ortadan kaldırarak yok edilebileceğini belirten Beleçoğlu, sadece diş temizliği ile dişin doğal rengine döndürülebileceğini ifade etti. Gelişimsel etkilerin ise, anne karnında kullanılan ilaçlar, annenin geçirdiği hastalıklar, beslenme alışkanlıkları gibi faktörler olduğunu aktardı. Diş renginin de tıpkı ten rengi gibi genetik yapıya göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Beleçoğlu, bu durumlarda diş beyazlatma yönteminin işe yaramadığını dile getirdi.

BEYAZLATMA HER ZAMAN İŞE YARAMAZ

Diş renginden rahatsız olunması halinde diş doktoruna danışılması, etkenin ortadan kaldırılarak doğru tedavinin uygulanmasını gerektiğini ifade etti. Her diş rengi değişiminde beyazlatma tekniğinin işe yaramayacağını vurguladı. Diş hekimi kontrollerini aksatmanın dişte renk değişimine en büyük sebep olduğunu kaydetti.

Diş renginde değişimin nedenlerini şu şekilde sıraladı:

Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor? Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor?
  • Diş fırçalama alışkanlıkları
  • Çay, kahve, şarap gibi içecekler (asit ve travmalar aşınmaya sebep olur)
  • Sigara (en büyük etken)
  • Canlılığı olmayan dişler
  • Bazı sistematik hastalıklar
Editör: TE Bilişim