GÜNDEM

Hürriyet'in genel yayın yönetmenliğine sürpriz isim

Basının amiral gemisi Hürriyet'in Doğan Holding'den Demirören Holding'e satılmasının ardından başlayan değişim rüzgarı, onlarca personelin bir anda işten çıkartılmasıyla medyada deprem etkisi yaratmıştı. Büyük tenkisattan haberi olmayan genel yayın yönetmeni Vahap Munyar'ın istifa etmesinin ardından yerine gelen isim belli oldu.

Hürriyet gazetesinde birçoğu sendikalı 43 çalışanın evlerine postayla tebligat yollanarak işten çıkarılmalarının ardından, gazetenin genel yayın yönetmeni Vahap Munyar görevinden istifa etmişti. Munyar'ın yerine yeni genel yayın yönetmeni ise Ahmet Hakan Coşkun oldu. 52 yaşındaki gazeteci daha önce Kanal D Haber Daire Başkanlığı ve ana haber sunuculuğu da yapmıştı.

Ahmet Hakan Coşkun

Ne olmuştu?

Basın amiral gemisi Hürriyet gazetesinde onlarca çalışan işten çıkarılmıştı. Çalışanlar işten ayrıldıklarını evlerine gönderilen tebligatla öğrenmişti. İşten çıkarmaların ardından Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Vahap Munyar ve yazar Gülse Birsel ve yazar Ayşe Arman istifa ettiğini duyurmuştu. Gazetecilerin Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) üye olduğu için işten çıkarıldığı iddialar arasında yer almıştı. Ahmet Hakan kendisinin genel yayın yönetmeni olacağına dair çıkan haberlere ilişkin "Adım geçiyor ama beni henüz kimse aramadı" demişti.

Vahap Munyar

Ahmet Hakan Coşkun kimdir?

Ahmet Hakan Coşkun 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat'da doğmuştur. Aslen de Yozgat'lıdır. Babası Hamdi Coşkun Silivri Eski Müftülerindendir. Çocukluğu, babasının müftü yani memur olduğu için, memuriyeti sebebiyle Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir'de geçti. Lisedeyken, Mavera Dergisi'ne abone oldu. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Üniversitedeyken hikayeler yazdı. Bu hikayelerden bir kaçı Yedi İklim Dergisi'nde yayınlandı.

Kanal 7'nin kuruluşunda yer aldı

1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. TGRT'de Yankı haber programını yapan ekip içindeydi. Kanal 7 kurulurken muhabir olarak oraya geçti. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini yaptı. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitap haline getirdi.

Ahmet Hakan Coşkun

2004 yılında Kanal 7'den istifa ederek ayrıldı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Sabah gazetesinde de çalışan Ahmet Hakan, şimdi yazılarına Hürriyet gazetesinde devam ediyor. Ahmet Hakan, 2005'ten bu yana, CNN Türk'te Tarafsız Bölge adlı tartışma programını sunuyor.

Kitapları:

2001 - Neden Milliyetçilik?
2001 - Çeteler, Mafya ve Siyaset
1999 - Sivil, Dayanılmaz Bir Yürek