Metro Turizm, Metro Prime markası kapsamında İstanbul–Bodrum hattında kullanmak üzere özel tasarlanan çift katlı Neoplan Skyliner otobüsleri filosuna dahil etti. Bodrum’a özel konseptle hazırlanan iki yeni otobüsün ilk seferlerini cuma gecesi gerçekleştirmesi planlanıyor.
Şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Metro Turizm, 2026–2027 dönemi için planladığı filo yatırımlarına devam ediyor. Şirket, Metro Prime kurumsal kimliğiyle filosuna eklediği yeni nesil MAN Lion’s Coach yatırımlarının yanı sıra İstanbul–Bodrum hattı için ayrı bir konsept hazırladı.
Bu kapsamda 2026 model iki adet çift katlı Neoplan Skyliner otobüs, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirilen teslim töreninin ardından Metro Turizm filosuna katıldı.

BODRUM HATTINA ÖZEL TASARLANDI
Metro Prime çatısı altında Bodrum hattında hizmet verecek Neoplan Skyliner otobüsler, hem iç hem de dış tasarımlarında hatta özel ayrıntılar taşıyor.
Araçların dış tasarımında “Bütün aşklar Bodrum’da başlar” teması kullanıldı. İstanbul ile Bodrum arasında çalışacak çift katlı otobüslerin tasarımında Metro Prime markasının kurumsal kimliğinin yanı sıra Bodrum temasını öne çıkaran detaylara yer verildi.
Yeni araçların modern tasarım, sürüş konforu, güvenlik donanımları ve yolculara yönelik özellikleriyle uzun mesafeli seyahatlerde konfor seviyesini artırması hedefleniyor.

100 ADET MAN LION’S COACH YATIRIMI DA SÜRÜYOR
Metro Turizm’in yeni yatırımı yalnızca Bodrum hattına yönelik iki araçla sınırlı değil. Şirket, 2026–2027 vizyonu doğrultusunda 2026 model yeni nesil toplam 100 adet MAN Lion’s Coach otobüsü filosuna dahil etmeye yönelik yatırım programını da sürdürüyor.
Şirket, Metro Prime markası altında gerçekleştirdiği yatırımlarla şehirlerarası ulaşımda konfor, teknoloji ve hizmet kalitesini geliştirmeyi amaçlıyor.
Metro Turizm yetkilileri de yeni araç yatırımının yalnızca filonun büyütülmesi anlamına gelmediğini, Türkiye genelinde hizmet ve yolculuk deneyimini geliştirmeye yönelik planlarının bir parçası olduğunu belirtti.
ÇİFT KATLI NEOPLAN SKYLİNER’LAR FİLOYA KATILDI
İstanbul–Bodrum hattı için tercih edilen Neoplan Skyliner, çift katlı yapısıyla dikkat çekiyor. Metro Prime konseptine göre hazırlanan araçların özellikle uzun yolculuklarda yolculara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunması amaçlanıyor.
Şirket, iki yeni aracın gelişmiş güvenlik donanımları ve yolcu odaklı özelliklerle İstanbul–Bodrum güzergâhında hizmet vereceğini açıkladı.

TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ
Yeni Neoplan Skyliner otobüslerin filoya katılması dolayısıyla MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. ev sahipliğinde teslim töreni gerçekleştirildi.
Törene Avrasya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Öztürk Ünal, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orbay Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatma Öztürk Gümüşsu, Metro Turizm Yönetim Danışmanı Muhammer Sertoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Özlem Tamtürk ve Mehmet Erdoğan, Genel Müdür Vekili Akın Pervaz, Filo Müdürü Emre Öztürk ile Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sezer katıldı.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Koordinatörü Emrah Albustanoğlu ile Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin de törende yer aldı.
İLK SEFER CUMA GECESİ
Bodrum hattına özel olarak hazırlanan iki Metro Prime Neoplan Skyliner’ın ilk yolculukları için de tarih belli oldu.
Çift katlı yeni otobüsler, cuma gecesi İstanbul–Bodrum hattındaki ilk seferlerini gerçekleştirerek yolcu taşımaya başlayacak.
Metro Turizm, yeni araçların devreye alınmasıyla Metro Prime konseptini İstanbul–Bodrum güzergâhına taşıyarak bu hatta sunduğu hizmeti geliştirmeyi hedefliyor.

